26 mars 2022
13:00

IK Oddevold

Referat: BK Forward - IK Oddevold

BK Forward och Oddevold möttes i bådas genrep inför nästa hels seriepremiär. Ett viktigt genrep för båda nykomlingarna. Nu vann Oddevold med 4 – 2, och inget att säga om, men vi tror ändå att det var två nöjda tränare, som summerarar dagens match.

Forward gör nog sin bästa halvlek för i år – den första och leder i halvlek med 2 – 1, trots att Oddevolds reslige mittback Fredrik Sundström har gjort mål på en hörna efter bara 1 minut. Forward har sedan en riktigt bra period, med hög press, mycket vilja och löp, man fyller på med mycket folk inne i boxen och får även två mål. Första via Henrik Cullberg, som vinner en luftduell och kan nicka in en Kantohörna. Sedan kan Josef Ibrahim måla. Även han med huvudet, men en låg språngskalle, efter ett bra förarbete av Jesper Nilsson.

Första halvlek ska Forward vara nöjda med, men Oddevold bättre i andra och kan gå ifrån till 4 – 2 – Pontus Johansson, Imer Beqiri och Filip Karlin. Oddevold gör tre av fyra efter fasta, och likadant ett minus här hos Forward. Vi känner igen fjolårets Oddevold, som håller bredd med Stroud och Karlin m.fl., och är då svåra i en mot en i sina spelvändningar.

Men efter Forwards anmärkningsvärda 35 – 0 på de senaste fyra matcherna, får man idag en riktig värdemätare – troligen mot ett bra Ettalag. Viktigt för Peder/Rille att få se, att man kan mäta sig med Oddevold, samtidigt som man nog också kan se vad man behöver jobba med.

Startade: Steffen Kraus – Jesper Nilsson. Ryan Kukoyi, Jens Arrby, Henrik Cullberg, Johan Chamoun, Axel Wetteus, Marcus Kanto, Anton Ingves, Adam Molin, Josef Ibrahim

In kom: Tidjani Diawara (Johan) Svante Svedin (Jesper , Oscar Windahl (Anton), Hamse Shagaxie (Adam), Ludvig Karlsson (Marcus)